Wednesday, September 14, 2011

Rumah di Bandar Putera 2, Klang..

Korang ingat lagi x saya pernah cerita tentang azam saya 2011..
Alhamdulillah, salah satu azam tu telah tercapai..

Kami dalam proses beli rumah di Bandar Putera 2,Klang.. Lot Cassia..
Double Storey Terrace House..
Walaupun mungkin agak jauh... sebab saya bekerja di KL..
Tapi xpela...lepas ni try cari keje area Shah Alam atau Klang..

Kalau sesiapa berminat dan masih tercari2 lagi rumah.. bolehla try bukak web ni

IOI Properties..



Maybe agak mahal..tapi berbaloi..sebab dekat dengan Jusco, Carefour, Sekolah...access ke KESAS Highway pun xjauh sangat..
Yang bestnya... adik saya pun beli rumah area Bandar Putera 2!! yeyyyyyyyyy!! Lepas ni, kalau xcukup garam, terlupa beli..bolehla pinjam kat jiran..huhuhu :P

Nila model rumah Cassia, Bandar Putera 2 Klang..



40 comments:

  1. Bank offer saya loan 85%... sama juga ke?

    ReplyDelete
  2. waa.. jiran la nie nanti saya kat depan taman jerk :)

    ReplyDelete
  3. hehe..same lah kite, berjiran la nnti ekk.. sy pun beli umah depan taman =)

    ReplyDelete
  4. haha elok la tue :) ingat lagi masa memula developer launch cassia nie saya org yg ke16 booked rumah tue sebab nak kejarkan Early Bird punya pasal cos harga yang dia offer tue murah lagi time tue.. kalo skang makai dah naik sampai kat 90K bezanya

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. ohh..korangnya rumah semua area depan taman tu ek? area tu mahal ckit.. sayanya punya rumah row belakang sekali.. Tu pun dah mahal sangat

    ReplyDelete
  7. Hmm tapi area rumah tue Security based on kitanya komunitikan? setakat nie rumah tue tgk macam dah siap cuma jalan jerla lom turap hmm

    ReplyDelete
  8. salam all,sy pon tgh tgk2 Cassia.tp intermediate seme dah habis.tinggal corner je. ;(

    ReplyDelete
  9. Ajuhma ada last 2 Rows lagi rumah tapi dia tak announce lagi tepi highway tue yang mengadap highway IOI management tak launch lagi setakat nie dia kata corner jer.. so maybe rate harga bumiputera dalam 355K la kot pi check :)

    ReplyDelete
  10. saya dah check yg corner, paling lowest 463k. eheh.. x mampu.. so tunggu dia open yg reserved unit.. agak2 x lama lagi kot kan....

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Corner mmg mahal pun.. x berani nak amik.. reserved unit pun kalau buka rege mcm >400K. Smlm tanya developer bila boleh 'masuk rumah', jawapnya Oct/Nov... alehai lama lagi... tenancy rumah sewa pun expired Oct. Xnak la tido bwh jembatan

      Delete
  12. Oct/Nov? jadi maknanya projek dia lambat sedikit la nie kan.. tapi maybe bagi kunci tu dalam bulan 9 kot hmm tak tau laa..

    Tapi sebelom masuk rumah buat la solat sunat hajat suami isteri elok buat dan doa pada allah supaya rumah tue dijauhi gangguan makhluk halus, selamat, terhindar dari bahaya serta aman dan bahagia hmmm. Baca surah Al-baqarah pun adalah baik.. dah pindah perbanyakkan ibadah dirumah aaaa nie setan tak suka nie hehe... tapi masjid jauh skit laa..

    ReplyDelete
  13. teringin,tp apakan daya,mahal sgt,lagi2 baru keje,tahniah la bro2 sekalian

    ReplyDelete
  14. Hi komuniti Cassia Bdr Ptr 2, i pun beli rumah kat sana. Bolehla berkenalan. slm berkenalan..

    ReplyDelete
  15. Hi jiran2 sekalian...nice 2 meet u all...

    ReplyDelete
  16. https://www.facebook.com/groups/CassiaOwners/

    ReplyDelete
  17. Hello smua! meh join cassia owners group mcm dalam link Farhan. We're from Lot 82 Saying welcome to the neighbourhood!!

    ReplyDelete
  18. Ahad ni ada gathering... 15 HB April... sama ngan hari Melaka Bandaraya Bersejarah.. hopefully we can be good neighbours...xmo snobby2..

    ReplyDelete
  19. haaa...sape2 ade pegi hari keluarga tu ari??anyway @farhan @Khairul macam mana nk join group FB tu?da send request.. :D

    ReplyDelete
  20. haaa...sape2 ade pegi hari keluarga tu ari??anyway @farhan @Khairul macam mana nk join group FB tu?da send request.. :D

    ReplyDelete
  21. saya pegi hari komuniti tu... Khairul je bleh approved kan group FB tu..

    ReplyDelete
  22. saya tukar setting dah, all members can approve request for joins :)

    ReplyDelete
  23. Salam ukhwah, Bro.
    Will be your neighbor. insyaALLAH.Mine, row belakang taman yg mengadap kesas...hu3
    Yesterday (Apr 25) pegi ronda2...jalan dah TAR and the taman dah setup the colorful playground things...so, bleh round ngan keta satu kawasan...
    ...community day, hari tu boring la...dah ler panas. X byk axtivity pon (

    ReplyDelete
  24. wahh..da ade tar da??boleh a round2 kt taman tu..dpt gak ngk actual rumah sendiri..selalu ngk rumah contoh je..nasib baik xpergi community day tu...ramai gak komplen bosan n panas..hehe...nway selamat berjiran pade sume.. :D

    ReplyDelete
  25. selamat berjiran juga. saya pun beli rumah lat situ.. dpn taman jugak... ttg kunci tu nnt tanya member sbb td member amik kunci basella. kata org tu cassia bley amik kunci bulan dpn. tp nak kena konfirm blk la. sbb pernah call b4 ni mmg kata bulan 9.. tp pk2 blk semua mcm dah siap. kalau ioi tunggu lama lagi. rugi la. bank x leh release duit monthly yg kita patut bayar.

    ReplyDelete
  26. Ayu Bunga > ada news pasal kunci?

    ReplyDelete
  27. tadi tanya member.. mmg kompem org tu skang tgh buat kunci cassia. maybe dalam sebulan atau 2 bln bley dpt kunci.. tp apa pun nnt nak try tanya kat sales office tu jugak.. pe2 nnt i update...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu Bunga> Thanks. Kalau ada news tolong update...

      Delete
  28. Dah join kat facebook tapi takleh masuk hmm... leh upload gambar hehehe.. Aku ingatkan buat pagar batu cover satu cassia rupa-rupanya kat depan tue jerk ceh.. pastu sambung chain link fencing hahaha... Harap dapat jiran yang baik baik :) amin... umah dekat ngan taman jerk hehehe....

    ReplyDelete
  29. shazan: ok nanti apa2 news i update...

    ReplyDelete
  30. selamat berkenalan...bakal2 jiran insyallah...rumah dekat row depan taman area TNB house

    ReplyDelete
  31. Selamat berkenalan juga...

    Tak sangka dapt singgah sini... saya pun beli rumah kat situ juga tapi row belakang. Nak row depan taman tak mampu...

    ReplyDelete
  32. welkem2.. :D nway awak beli rumah kt row blkg tu?Phase 2?same a ngn kite..CI berapa?kitorg CI0006..nway kalo lom reg kt facebook Cassia sila2 singgah..ramai Cassia's owner kt situ..
    http://www.facebook.com/groups/CassiaOwners/

    ReplyDelete
  33. assalammualaikum dan salam sejahtera , jika ada sesiapa yang perlukan perkhidmatan renovation / pengubahsuaian boleh la hubungi saya di talian 012-3533944. Saya sedang melakukan kerja pengubahsuain di rumah TYPE Basella. TQVM

    ReplyDelete
  34. salam... jika ada sesiapa tnmpk rumah utk d sewa kwsan BP2. sila update gan sy bole?? skunk nie sy tinggal d johan setia kwsan Lot.
    tq

    ReplyDelete
  35. Kak, ada tak neighbour2 dkat2 area taman tu yg nak sewakan rumah? budget rm900 sebulan. call saya Farrah 019 2232363
    http://fhildagreat.blogspot.com

    ReplyDelete
  36. saya da tanya kan kt group and ade yg nk sewakan semi furnished..tapi bln 1 baru boleh masuk..nanti sy da dapat no die sy bgtau ek..

    ReplyDelete
  37. 0123892917 (yee piew) - ni salah seorang owner cassia yang nk sewakan rumah dia..try call..or ni no agen yg kitorg nampak ade kt pagar cassia..mungkin boleh carik rumah sewa dengan dia..0162525178

    ReplyDelete
  38. Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

    ReplyDelete