Monday, February 14, 2011

balik kg Tg Malim & Slim Village -Nurul-

Malam Jumaat lepas..
kami sekeluarga balik kg En Apis di Tg Malim dan Slim Village untuk ziarah atok & nenek En Apis..

Yang bestnya balik Tg Malim ni... barang semua murah².. beza 3-4 ringgit jugakla dari KL..
Kain² baju..toto..semua murah..
Balik kali ni..beli Imrannya pampers..hehe harga Drypers tu cuma 32.90 je.. kat Kl...
ada sampai rm36..37...

Kat Tg Malim ni gak..terkenal dengan pau Yik Mun...sedapppp! tapi harga nya makin mahal..paunya pun makin kecik..

Yik Mun Pau.. kedai ni terletak dekat ngan pekan Tg. MalimSaya suka pau kari ayam ni...sedappp!
Tengahari Sabtu..kami dah bergerak ke Slim Village.. kampung belah mak En Apis pulak. xjauh dari Tg. Malim..lebih kurang 20 minit je. Bestkan..kampung diorang dekat²:D



Kat cni..kteorang main badminton..Papa Imran ngan Pakcu Imran ngah main badminton

Tengokla mcm mana gembiranya budak kecik tu...dia pun sibuk duk nyelit²..hehe



Imran main turun naik tangga..aduh..pening kepala mama..suka betul dia main tangga tu... tinggi pulak ..bahaya! Sampai malam tu..bukan main liat dia nak tdur..suka sangat main...ramai kawan katakan..hehe;)


Ingatkan nak mandi kat Sg. Bil.. tapi xsempat..sebab hari nak hujan. Kteorang dah siap bawak pelampung imran... Last²..imran mandi kat kolah Tok Uci..hehe;)


Imran main belon2...seronok&leka betul dia..
Nila Tok Uci Imran.. baik dan sangat sporting.. Suka sangat suruh kteorang makan.. Dah tua pun..dia rajin lagi masak itu ini bila cucu cicitnya balik...:D


Tengahari ahad..diorang siap nak buat ayam percik lagi..ngan kerabu..wahh..best²..Tapi kami xsempat nk rasa..sebab kena balik awal..ada wedding kawan saya "Paan & Aqilah" kat Dewan Presint 8, Putrajaya. Lepas tu..tengok baby anak pakcik saya kat Presint 14 pulak.. hehe.. kul 6 petang, kami pun tiba di PJ...berakhirla perjalanan kami weekend yang lepas..




No comments:

Post a Comment