Saturday, March 14, 2009

Hape cite minggu lepas.. -apis-

Salam uollss...da lame mak xhupdate kat blog mak yang adoo ni...huhhuu...ade cam bapok x?aku ngah belajar bahase nyah kat satu site ni (http://meriahuoll.blogspot.com/) pasal senang nanti nak encounter mane2 nyah..xde a terpinge2 kalo diorg duk kutuk kite...huhuhu..


Firstly cam biase....seperti yang Nurul mention kat entry sebelum ni...dier da "pegnant"...huuhuuh...alhamdulillah..patut a 2 minggu sblm tu dier pening2...nk muntah tapi xmuntah...pastu kuat giler makan asam...aku da nek pelik xpenah2 suke makan asam...then kitorg beli a pregnancy test kit pastu dier ape lg..test a camne dier patut wat..huuhu..and result nyer Nurul kate xde rezeki kot wat mase ni pasal kt situ cume nampak satu jek yg satu lg sgt kurang jelas...so xper la...xde rezeki kitorg bulan ni....then baper ari lepas tu dier wat habit dier blk..makan asam...n pening2...pastu xpuas ati kitorg beli lg kali pregnancy test n ....tadaaaaa....result dier lebey kurg same tapi yg kali kedua ni nampak jeles sket....hoohoo..Nurul da excited giler...ape lg...malam tu gak check doctor n kompem dier pregnant....huuhuh...kt klinik tu gak kasi tau abah,emak,baba,mama n makcik2 "baby" dier..huhuu...pastu ape lg...sume org duk pesan kat aku memacam....aku lak yg stress..hehehe...tapi papehal pon happy sgt2 sbb kitorg dikurnikan anugerah Allah yang xternilai..Insyallah aku akan buat yg terbaik utk orang baru nanti... :D


Second pasal bergambar atas Packet Hub/Green Packet (opis gua)...time tu da planning ngn Bryan n Bin nk amik gambar kt atas Packet Hub...lawa gak permandangan...sume da standby ngn gear memasing...siap bawak tripod...so ape lg..snap sane..snap sini..dari kul 6.30 tunggu kat atas tu..then dah time nk sunsat ngk matahari kene lindung dek awan plak....hancus harapan...huhu..so ni jek la gamba2 yg dpt amek ala2 sunset ittewww... :p


Bineus sedang beraksi..


Pemandangan Seksyen 51A PJ dari Packet Hub


Federal Highway

Then.......ngah syok snap2 sane sini...ade plak kete benti kt tgh highway...pastu ngk owner kete yg benti tu duk unload barang dari kete dier ke tepi highway..ingat laki bini gaduh duk campak2 barang...gile pe gado tgh highway...huuhuh...tapi yg mengangkat nyer sorang jek...elok2 dier abih punggah barang dier tepi highway..... boooommmm.....kete dier terbakar...sib baik mamat tu sempat lari...kalo x time2 tu gak dier hangus skali...pastu pe lagi...jam giloss...kitorg kat atas tu nasib baik sbb dapat tangkap gamba kete tu dr mule sampai abih...time terbakar tu kitorg kat atas makan asap kete terbakar tu..huuhu...time tu member si Bryan da menggeletar2 pasal xnah ngk or experience mende2 canni..aku ngn membe sorg lagi si Bin leka tembak2 gamba kete tu...huhuu..siap Bryan leh ty nak call Bomba x...huhuu...last2 dier gak yg call bomba tu...gelabah dier ngah cakap ngn operator tu..dalam 3 minit jek bomba sampai..tapi time tu kete tu da salai da...huhuu..siap letop2 cam dalam movie...hehe...so meh usya gamba kejadian.. :D

Kalo korg perasan kete kembara yg belah sudut kanan tu yang terbakar...



Kabooommm...


Larikkkkk.....


Encek bombe da sampai..

Phewww...legaa..

Kalo korg nampak yg baju putih tu owner die..


The End... :p


Heheeheee..itu le kisah nyer minggu lepas..da cam tulih skrip da panjang..huuhuh....ape pon padan muke korg bace panjang...hehehe....tp thx sbb visit blog kitorg yg adoo ni... :p ..(aku pon xtau ape maksud adoo tu..)..so selamat menyambut hari jumaat pada sume...happy selalu orait... untuk yg terakhir ni gamba kitorg yg beraksi malam tu.. :p



from left..me(D40), Bryan(350D) and Bineus(400D)


-apis-

No comments:

Post a Comment